Tukikuukausien määrä toiseen korkeakoulututkintoon

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Jopasas

Tukikuukausien määrä toiseen korkeakoulututkintoon

Lukematon viesti Kirjoittaja Jopasas » 17 Heinä 2019, 10:57

Hei, olen aloittanut korkeakouluopinnot aineessa A vuonna 2006, vaihtanut seuraavana vuonna (2007) aineeseen B, josta valmistunut sittemmin kandiksi ja maisteriksi. Opintotukikuukausia yhteensä käytetty 54.

Aloitan nyt syksyllä opinnot aineessa C, jossa opinto-oikeus on sekä kandi- että maisterintutkintoon. Onko minulla käytettävänä nyt 16 opintotukikuukautta (70-54)?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33385
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Tukikuukausien määrä toiseen korkeakoulututkintoon

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 17 Heinä 2019, 15:37

Hei Jopasas!

Koska aloitat uudet opinnot 1.8.2017 tai sen jälkeen, voit saada tukea kaikkiin korkeakouluopintoihisi yhteensä enintään
54 kuukautta. 54 tukikuukaudesta vähennetään korkeakouluopintoihin aiemmin käyttämäsi tukikuukaudet, joten näillä tiedoin sinulla ei olisi enää jäljellä opintotukikuukausia uusiin opintoihin.

Kannattaa katsoa täältä sivuiltamme esimerkkejä -kohdasta taulukko 'Opiskelija on suorittanut ammattikorkeakoulututkinnon tai ylemmän korkeakoulututkinnon. Hän alkaa suorittaa uusia korkeakouluopintoja'
www.kela.fi/opintotukiaika-useita-korkeakouluopintoja

Ystävällisesti
Marika | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi