Asumistuki

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Tuppis

Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Tuppis » 17 Heinä 2019, 17:33

Hei! Aloitan yliopisto-opinnot 12.8. Muutan vuokralle opiskelija-asuntoon. Kaupunki on monen sadan kilometrin päässä joten allekirjoitan vuokrasopimuksen vasta elokuun alussa samalla kun muutan kyseiseen asuntoon. Tein asumistukihakemuksen mutta kyseinen vuokrasopimus täytyisi toimittaa liitteenä ja sitä en vielä siis ole täyttänyt. Kysymys siis kuuluu että saanko elokuun asumistuen vaikka lähetän hakemuksen vasta elokuussa? Enhän siis menetä elokuun asumistukea tämän vuoksi? Vai mitä tilanteessa tulisi tehdä?

Avatar
ilekela50
Viestit:8
Liittynyt: 03 Joulu 2016, 11:37

Re: Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja ilekela50 » 17 Heinä 2019, 18:25

miten saan asumistuen menemään suoraan v uokranantajalle?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29750
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 18 Heinä 2019, 13:58

Hei Tuppis!
Asumistuki on mahdollista myöntää sen kuukauden alusta, josta vuokrasopimus on voimassa kuukauden 1.päivästä alkaen ja jonka aikana hakija muuttaa asuntoon.

Mikäli siis vuokrasopimus on voimassa 1.8. alkaen ja elokuun aikana muutat asuntoon, on asumistuki elokuulle mahdollinen. Asumistuen takautuva hakuaika on 1 kuukausi, joten asumistukea elokuusta alkaen tulee hakea viimeistään syyskuun aikana.

Hei ilekela50!
Mikäli et ole vielä hakenut asumistukea, voit ilmoittaa asumistuen maksamisesta vuokranantajalle suoraan hakemuksessa. Mikäli olet jo asumistuen saaja, voit ottaa yhteyttä Kelaan ja kertoa, että haluat tukea maksettavan jatkossa suoraan vuokranantajalle.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi