ASP-tili ja tuet

Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, kansanopistot ja yksityiset oppilaitokset. Opintoraha ja opintolaina. Minkä ikäisenä voit saada tukea? Milloin vanhempien tulot vaikuttavat ja miten?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Vieras

Re: ASP-tili ja tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Touko 2020, 23:06

Mikke22_2 kirjoitti:
19 Touko 2020, 20:38
Miksi ASP-laina lasketaan käytössä olevaksi omaisuudeksi? Jos ASP-lainan irtisanoo ennen asunnon ostoa realisoituu lainasta vero ( https://www.pikalainavertailu.info/asp-laina/ ), joka vähentää lainanhaltijan varallisuutta.
Ja kaikki varallisuus pitää ensin käyttää elämisen kuluihin ja vasta sitten voi saada toimeentulotukea. Se on hyvä ja oikeudenmukainen linjaus, sillä minkään valtakunnan rahat eivät riittäisi siihen, että maksukykyisiä ja säästämiskykyisiä ihmisiä muistettaisiin joka kuukausi toimeentuella vain siksi, että kyseiset henkilöt eivät halua käyttää tulojaan ja säästöjään mihinkään niin tylsään kuin ruokaan ja asumiseen.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31506
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: ASP-tili ja tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Touko 2020, 10:09

Hei Mikke22_2!

Kuten aikaisemmassa viestissä olikin kerrottu, niin pankkitileillä olevat säästöt ovat täysimääräisinä hakijan ja hänen perheensä käytettävissä olevia varoja. Tämä koskee myös ASP-tilejä. Pankkitilillä oleva helposti realisoitava varallisuus huomioidaan toimeentulotuen laskelmalla niin kauan kuin se on hakijan ja hänen perheensä käytettävissä.

Jos sinulla on kysyttävää perustoimeentulotukeen liittyen, niin voit esittää lisää kysymyksiä toimeentulotuen palstallamme täällä.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi