Äitiyspakkauksen noutaminen

Mitä äitiyspakkaus sisältää? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele äitiysavustukseen liittyvistä asioista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
annika93

Äitiyspakkauksen noutaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja annika93 » 29 Heinä 2019, 09:17

Hei! Kelan sivuilla näkyy, että äitiysavustushakemukseni on hyväksytty 18.7. ja minulle on lähetetty äitiyspakkaus 19.7. En ole kuitenkaan saanut saapumisilmoitusta tekstiviestillä. Onkohan ilmoitus voinut tulla postitse? Tällä hetkellä en ole kotona ja palaan kotiin vasta 3.8.. Mietinkin, että voiko olla mahdollista, että lähetys ei tällöin enää ole noudettavissa.

Avatar
Vieras

Re: Äitiyspakkauksen noutaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 29 Heinä 2019, 13:17

Kela lähettää äitiyspakkauksen sinulle Matkahuollon kautta noin kahdessa viikossa sen myöntämisestä. Huom! Äitiyspakkausten lähetyksessä on kesäaikana viivettä. Pakkaus lähetetään noin kolmen viikon kuluessa sen myöntämisestä. Jos ilmoitat äitiysavustushakemuksessa puhelinnumerosi ja annat suostumuksen numeron välittämiseen, saat tekstiviestin pakkauksen saapumisesta. Muussa tapauksessa ilmoitus tulee kirjeenä.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29820
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Äitiyspakkauksen noutaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 30 Heinä 2019, 09:46

Hei annika93!

Mikäli päätös äitiysavustuksesta on annettu 18.7., en usko että pakkausta on lähetetty vielä seuraavana päivänä. Kela on todennäköisesti tehnyt tilauksen pakkauksesta sen toimittajalle seuraavana päivänä. Postituspäivä ei ole näkyvissä asiointipalvelussa.

Kesäaikana äitiyspakkausten lähetyksessä on viivettä. Se lähetetään noin kolmen viikon kuluessa tuen myöntämisestä. Saat saapumisilmoituksen kun pakkaus on noudettavissa.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi