tukien väärinkäyttö

Valvoja: Kela-Kerttu

Kirjoittaja Kela-Kerttu 14 Maalis 2019, 11:54
Hei Punisher!

Riippuu siitä mitä tukia hän saa onko elatusavulla vaikutusta. Mikäli saa useampia etuuksia Kelasta, on mahdollista että johonkin tällä olisi vaikutusta.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Vastausta 18 Maalis 2019, 22:38
Siis ymmärsinkö oikein.
Jos on todistettavissa pariskunta josta nainen asuu virallisesti lasten kanssa asunnossa ja jossa mies ei ole kirjoilla.niin teen ilmoituksen ja kela laittaa lappusen että asutko yksin vai kenen kanssa.
No tähän vastataan että yksin tietenkin.
Aika vaikeata on saada nämä tuilla pelailevat kiinni.
Kirjoittaja Kela-Kerttu 20 Maalis 2019, 14:28
Hei Vastausta!

Tuen saajalle on annettava mahdollisuus antaa oma vastine tilanteeseen. Kela harkitsee sen jälkeen käytettävissä olevien tietojen perusteella, lähdetäänkö tukia tarkistamaan.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Taalasmaa 25 Maalis 2019, 17:52
lapsiperhe jossa molemmat vanhemmat ovat kotona ja saavat täysiä tukia toimeentuloon ja asumiseen voittavat vaikka 4000 euroa nettipeleistä. Onko näillä voittorahoilla vaikutus tukiin?
Kirjoittaja Kela-Kerttu 26 Maalis 2019, 16:04
Hei Taalasmaa!

Jokaisella etuudella on omat määräytymisperusteensa eli joissakin etuuksissa tällä rahalla olisi vaikutusta ja joissakin ei. Esim. lapsilisään ei tuloilla ole vaikutusta kun taas toimeentulotuessa kaikki käytettävissä olevat varat ja tulot yleensä huomioidaan.

Yleisessä asumistuessa satunnaiset tulot ja omaisuus (esim. raha tilillä) eivät vaikuta tuen määrään, mutta jos omaisuus tuottaa tuloa esim. korkotuloa, sillä olisi jo vaikutusta.

Tällaisesta tulosta tulisi ilmoittaa Kelaan niin asia katsottaisiin sitten etuuskohtaisesti.

Terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Pavelkysyy 16 Huhti 2019, 21:16
Mitä kaikkia tietoja ilmoitukseen tarvitaan, jotta kohde pystytään tunnistamaan?

Kela-Kerttu kirjoitti:Hei Eemeli!

Kelaan voi lähettää myös postia tai käydä tuomassa kirjallisen ilmoituksen toimistoon. Kelassa on useampia postitusosoitteita.

Kirjallisista ilmoituksista usein puuttuu tietoja, joiden perusteella asiaa pystyttäisiin alkaa selvittämään. Ilmoitukseen tulee kirjata hyvin tarkkaan tiedot, joilla pystytään tunnistamaan ilmoituksen kohde. Pelkän etu ja sukunimi ei välttämättä riitä tunnistamiseen ja asian eteenpäin viemiseen.

Terveisin
Kela-Kerttu
Kirjoittaja Vieras 07 Touko 2019, 08:01
Kyllä köyhä on kateellinen jopa toisen köyhemmän saamista roposista. Kyllä sopisi pohtia onko omassa elämässä tyhjiö jos tekee mieli toisesta kannella. Mistä toisen tuet muka voi tietää. Onko kyse ihan faktasta vai omista luuloista. Pitäisi kelassa tunnistaa mikä ilmoitus tehdään silkasta vihasta. Rekisterit on nykyisin niin kattavat että väärinkäyttö on kovin hankalaa.
Vastaa