Barnbidrag etc vid omhändertagande

Kan man ta up pappaledigheten i kortare perioder? Går det att studera medan man är pappaledig? Ställ frågor om föräldraledigheterna för pappan.

Valvoja: FPA | barnfamiljer

Avatar
sulz
Viestit:0
Liittynyt: 19 Elo 2019, 10:29

Barnbidrag etc vid omhändertagande

Lukematon viesti Kirjoittaja sulz » 19 Elo 2019, 10:34

Hej
Om ens barn blivit omhändertagna efter att man sökt, men innan man beviljats, barnbidrag; kommer man då fortfarande få barnbidrag?

Gäller olika saker om barnen fortfarande är skrivna på samma adress som den eller de som sökt barnbidraget eller gäller samma?

Om man inte har rätt till barnbidrag efter omhändertagandet; blir man då också av med rätten till den retroaktiva delen som avser bidrag för perioden innan de omhändertogs?

Detta gäller barn i akutplacering där beslutet är taget på max 30 dagar (men givetvis är andra regler om beslutet byts mot ett permanent eller förlängs i 30 dagar till också intressant).

Avatar
FPA | barnfamiljer
Viestit:644
Liittynyt: 14 Joulu 2015, 12:53

Re: Barnbidrag etc vid omhändertagande

Lukematon viesti Kirjoittaja FPA | barnfamiljer » 19 Elo 2019, 15:23

Hej sulz!

Tack för din fråga.

För att kunna svara på din fråga behövs mer specifika uppgifter. Jag råder dig därför att kontakta FPA:s telefonservice , så att vi närmare kan gå igenom din situation.

Rent allmänt kan sägas att barnbidrag kan betalas för tiden före omhändertagandet, ifall de allmänna villkoren för barnbidrag uppfylls, även om beslut om barnbidrag ännu inte gjorts då barnen omhändertogs. Ifall barnbidrag inte betalas under tiden barnen är omhändertagna, kan det beviljas på nytt efter att omhändertagandet upphört och barnen flyttat hem igen.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA barnfamiljer
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst