Sairasloma työttömyyden aikana

Mitä jos sairastun? Muutan avoliittoon? Muutan pois vanhempien luota? Kysy ja keskustele muutosten vaikutuksesta työttömyysturvaan.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Sairaanaoltu

Sairasloma työttömyyden aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja Sairaanaoltu » 04 Syys 2019, 10:44

Jos on työttömänä työnhakijana TE-toimistossa ja sairastuu ja on edelleen työtön työnhakija TE-toimistossa.
Kun sairaspäivärahaa on haettu ja jos sitä ei myönnetä, niin voidaanko silloin hakea vielä työmarkkinatukea, koska TE-toimistossa on oltu kaiken aikaa työttömänä työnhakijana.

Entä noudatetaanko tässä 3kk takautuvaa hakuaikaa, vaikka sairaspäivärahaa on haettu ajoissa? Vai katsotaanko mahdollinen työmarkkinatukihakemus täysin uutena hakuna sen jälkeen, kun kielteinen sairaspäivärahapäätös on tullut.

Eikö lääkärintodistus ole AINA riittävä todistus työkyvyttömyydestä? Voidaanko lääkärintodistuksesta huolimatta vaatia muita selvityksiä? Lääkärihän on kuitenkin työkyvyttömyyden todennut ja vahvistanut. Lääkäri kai on kuitenkin se enemmän ammattilainen ko. asiassa kuin Kelan käsittelijä. En tosin tiedä ko. Kelan käsittelijän ammattitutkintoa, se ei mistään selvinnyt.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14954
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Sairasloma työttömyyden aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 04 Syys 2019, 14:45

Hei Sairaanaoltu!

Työttömyysturvaa voidaan myöntää myös sairasloman ajalta, mikäli TE-palveluiden antamalla lausunnolla ei ole estettä tuen maksamiselle ja sairauspäivärahaa ei ole myönnetty. Työttömyysturvaa voidaan myös maksaa vielä sairauspäivärahan omavastuuajalta.

Sairauspäivärahan myöntämisestä ja lääkärintodistuksista voit halutessasi tiedustella Kysy sairausajan etuuksista palstalta.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi