Isyysraha erillään asuvalle isälle

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Vieras

Isyysraha erillään asuvalle isälle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 05 Syys 2019, 20:28

Voiko isä pitää isyyslomaa ja saada isyysrahaa vaikka asuu eri osoiteessa kuin lapsen äiti ja lapsi? Isä osallistuisi lapsen hoitamiseen. Isä asuu erillään työpaikan takia, eivätkä tulevan lapsen vanhemmat ole asuneet missään vaiheessa yhdessä. Lapsen äidillä on lapsia edellisestä liitosta ja hän saa yksinhuoltajakorotuksen heistä lapsilisään sekä asumistukeen. Jos tulevan lapsen isä saisi isyysrahaa vaikka eivät asu yhdessä niin ei kai se voi vaikuttaa äidin saamiin yksinhuoltajakorotuksiin? Äiti kuitenkin asuu sekä tulevan lapsen että edellisestä liitosta olevien lasten kanssa yksin.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:30382
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Isyysraha erillään asuvalle isälle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 06 Syys 2019, 10:55

Hei!

Kyllä etäisälläkin on mahdollista saada isyysrahaa, jos osallistuu lapsen hoitoon.

Lapsen hoidosta vastaavalla isällä, joka ei ole avio- tai avoliitossa lapsen äidin kanssa, on oikeus isyysrahaan, jos lapsen hoito on alkanut 1.3.2017 tai myöhemmin. Sinun ei tarvitse asua lapsen kanssa, vaan riittää, että hoidat lasta isyysvapaan ajan.

Äidin saamiin etuuksiin ei sinun pitämä isyysraha jakso vaikuta muutoinkun siltä osin, että jos äiti saa lapsista kotihoidontukea. Kotihoidontukea ei makseta samalta ajalta kun on maksussa isyysraha.

Terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi