Työssäoloehdon voimassaolo ja yritystoiminnan lopettaminen

Mitä jos sairastun? Muutan avoliittoon? Muutan pois vanhempien luota? Kysy ja keskustele muutosten vaikutuksesta työttömyysturvaan.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
013w3SDFvkv0
Viestit:2
Liittynyt: 26 Syys 2017, 11:05

Työssäoloehdon voimassaolo ja yritystoiminnan lopettaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja 013w3SDFvkv0 » 08 Syys 2019, 21:46

Saan tällä hetkellä ansiosidonnaista päivärahaa eli työssäoloehto on voimassa. Minulla on liikeidea ja haluaisin kokeilla kevytyrittäjyyttä. Yritystoiminnan pää- tai sivutoimisuus arvioidaan neljän kuukauden kuluttua liiketoiminnan aloittamisesta. Pää- tai sivutoimisuutta arvioidaan sillä, paljonko yritystoiminta vie aikaa, ei sillä, paljonko sillä tienaa. Mikäli yritystoiminta todetaan päätoimiseksi, ei oikeutta työttömyyskorvaukseen ole.

On olemassa mahdollisuus, että yritystoiminta ei kannata (sillä ei tule toimeen), mutta se vie kuitenkin niin paljon aikaa että yritystoiminta katsotaan päätoimiseksi. Kun ei yritystoiminnasta jää käsiin muuta kuin känsät, niin se on lopetettava jotta oikeus työttömyysturvaan säilyy.

Se varsinainen kysymys nyt on, että mikäli yritystoiminnan lopettaa neljän kuukauden päästä kannattamattomana, niin onko työssäoloehto edelleen voimassa? Eli jatkuuko ansiosidonnaisen päivärahan saaminen mikäli yritystoiminnan lopettaa?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14954
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työssäoloehdon voimassaolo ja yritystoiminnan lopettaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 09 Syys 2019, 08:56

Hei 013w3SDFvkv0!

Koska saat ansiosidonnaista päivärahaa, jonka maksaa työttömyyskassa, niin neuvoisin sinua kysymään asiaa työttömyyskassasta.

Jos sitä kautta ei voisi saada enää tukea, niin voit saada Kelasta työttömyysturvaa, jos TE-palveluiden lausunnon mukaan sinulla on oikeus työttömyysturvaan.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi