Ulkomailla harjoittelu ja opintolaina

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
harjoitteluun

Ulkomailla harjoittelu ja opintolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja harjoitteluun » 09 Syys 2019, 13:48

Hei!
Olen lähdössä suorittamaan AMK opintoihini liittyvää harjoittelua ulkomaille. Kysyisin, onko minun mahdollista saada opintolainaan korotusta harjoitteluni ajaksi? Opintoraha juoksee käsittääkseni samalla summalla kuin täällä Suomessa, asumislisä tulee käsittääkseni kulkemaan edelleen yhteiseen asuntoomme puolisoni kanssa tänne Suomeen, sillä en osoitettani käännä kohdemaahan? Kyse on n. 2kk oleskelusta kohdemaassa tuttavien luona asuen.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32324
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Ulkomailla harjoittelu ja opintolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 10 Syys 2019, 08:51

Hei harjoitteluun!

Hae opintotukea ulkomailla suoritettaviin opintoihin esimerkiksi Kelan asiointipalvelussa opintotuenmuutosilmoituksella. Opintoraha on tosiaan perusmääräinen, opintolainantakaus korotettuna ulkomaille on 800e/kk. Lisäksi on mahdollista saada opintotuen asumislisää, jos asuu ulkomailla vuokralla.

Voitte myös saada edelleen yleistä asumistukea Suomessa sijaitsevaan vuokra-asuntoonne. Kuulutte edelleen avopuolisosi kanssa samaan ruokakuntaan, koska olet poissa vain tilapäisesti. Tarvittaessa asumistuen voi tarkistuttaa.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi