Opintojen uudelleen opiskelu

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Kentt1

Opintojen uudelleen opiskelu

Lukematon viesti Kirjoittaja Kentt1 » 10 Syys 2019, 16:11

Olen valmistunut korkeakoulusta 2013. Nyt olen aloittanut 60op laajuisen täydennyskoulutuksen, jossa suuri osa kursseista on samoja kuin tutkinnossa josta valmistuin. En kuitenkaan hyväksilue näitä, koska osasta on jopa 10 vuotta aikaa.Voinko käyttää näistä ennestään opiskelluista ja nyt uudelleen käytävistä kursseista saatuja pisteitä opintotukeen vaadittuihin pisteisiin?

Lisäksi, aloitin myös opiskelemaan tänä syksynä korkeakoulututkintoa joka johtaa tutkintoon. Voinko käyttää tutkinnoissa yhteensä saatuja pisteitä opintotukeen, vai pitääkö minun valita näistä opiskeluista toinen, jonka edistymistä sitten seurataan? Molemmat opiskelut tapahtuvat samassa oppilaitoksessa.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31882
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintojen uudelleen opiskelu

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Syys 2019, 09:56

Hei Kentt1!

Nykyisten opintojen pisteet huomioidaan normaalisti, vaikka olisitkin joskus käynyt samoja kursseja ja saanut niistä opintopisteitä. Tuolta osin kaikki on siis kunnossa.

Nykyisin voidaan myös käyttää kaikista opinnoista saadut opintopisteet edistymisen seurannassa, joten pisteet huomioidaan myös tästä toisesta opinnosta.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi