Isyysrahan osuus palkasta

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Hiisi

Isyysrahan osuus palkasta

Lukematon viesti Kirjoittaja Hiisi » 02 Loka 2019, 17:54

Hei

Olen saanut isyysrahaa Kelasta per päivä kutakuinkin sen määrän mitä kelan sivuilla olevassa vuositulojen mukaisessa taulukossa kerrotaan. Minua kuitenkin ihmetyttää summa minkä työnantajani palkastani on vähentänyt isyyspäivien ajalta. Kelan maksama isyysraha on vain noin 50% per päivä siitä, mitä työnantajani on minulta palkasta vähentänyt per päivä. Työnantajani on vähentänyt minulta kk bruttopalkkani jaettuna 23:lla per päivä. Onko tämä oikein laskettu? Onko isyysrahan % osuus ”progressiivinen” eli prosentuaalisesti pienempi tulojen noustessa?

Jotenkin tuntuisi oikeammalta että työnantaja vähentäisi netto kk palkkani jaettuna 23 per päivä.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:30327
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Isyysrahan osuus palkasta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 03 Loka 2019, 14:07

Hei Hiisi!

Isän isyysraha määräytyy yleensä verotuksessa vahvistettujen työtulojen mukaan tai mikäli tulot ovat nousseet vähintään 20 %, voi isyysrahaan esittää edeltäviä puolen vuoden tuloja.

Kysymäsi prosenttiosuus ei ole ihan yksiselitteinen, mutta määrän laskennasta on kerrottu tarkemmin isyysrahan etuusohjeessa kohdassa määrä. Etuusohjeen löydät sivuiltamme osoitteessa:
www.kela.fi/kelan-etuusohjeet_ohjeet-etuuksittain

Kertulla ei valitettavasti ole tietoa työantajan palkanmaksuun liittyvistä asioista, joten siitä sinun tulee tiedustella työnantajalta tai esimerkiksi ammattiliitosta.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi