silmälasien uusiminen ja näöntarkistus

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Fiat Lux
Viestit:1
Liittynyt: 22 Loka 2019, 11:02

silmälasien uusiminen ja näöntarkistus

Lukematon viesti Kirjoittaja Fiat Lux » 22 Loka 2019, 11:11

Haluaisin tiedustella, miten Kela tukee silmälasien uusimistarvetta ja näöntarkistuksen? Missä järjestyksessä tulisi menetellä: hankkia ensin silmälääkärin ja optikkoliikkeen arviointi ja kokonaiskustannusarvio vai neuvotella etenemisestä Kela:n neuvontapalvelun kautta?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12780
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: silmälasien uusiminen ja näöntarkistus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 23 Loka 2019, 10:30

Hei Fiat Lux!

Voit toimittaa perustoimeentulotukihakemuksen ja ilmoittaa siinä esim. lisätiedoissa, että tarvitset uudet silmälasit ja näön tarkastuksen. Kerro myös milloin olet viimeksi uusinut lasit ja miksi olet niitä nyt uusimassa.

Kela voi myöntää maksusitoumuksen optikon näöntarkastukseen ja laseihin. Jos optikko antaa lausunnon, että tulisi käydä myös silmälääkärissä, voidaan tähänkin antaa maksusitoumus.

Jos ostat lasit itse, voit esittää sen menona toimeentulotuessa. Laseista voidaan kuitenkin korvata vain se osuus mikä olisi katettu maksusitoumuksella.

Maksusitoumus tai lasien korvaus katsotaan sitten hakemuksen perusteella tarkemmin.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi