Työttömyysturva

Mitä jos sairastun? Muutan avoliittoon? Muutan pois vanhempien luota? Kysy ja keskustele muutosten vaikutuksesta työttömyysturvaan.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Noppapeli

Työttömyysturva

Lukematon viesti Kirjoittaja Noppapeli » 24 Loka 2019, 23:55

Hei!
Aloitan opiskelut muutaman päivän kuluttua. Olen ollut työttömänä jokusen tovin ja nyt minulla on Kelalla vetämässä kuntoutushakemus koulutusta varten. Te-toimistosta ohjeistettiin, että asiakkuutta heille ei kannata lopettaa ennen kuin Kela tekee päätöksen ja työkkäristä he tekivätkin minulle jo myönteisen ehdollisen päätöksen omaehtoisesta opiskelusta. Kysymys kuuluukin: Kelalta tuskin ehdin saada päätöstä ennen kuin minun täytyisi täyttää seuraava työttömyysajan ilmoitus. Täytettävän työttömyysajan ilmoituksen päivistä olen ollut vain kuusi päivää työttömänä, muuten opiskelijana. Miten täytän työttömyysajan ilmoitukseni?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14976
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työttömyysturva

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 25 Loka 2019, 14:57

Hei Noppapeli!

Kerroit saaneesi TE-palvelusta myönteisen lausunnon omaehtoiseen opiskeluun, joten sen perusteella voit hakea kuntoutushakemuksen käsittelyn odotusajalle työttömyysetuutta. Työttömyysajanilmoitukseen voit merkitä opiskelun aloitusajankohdan sekä päiväkohtaisiin tietoihin ilmoittaa koulutuksessa/opiskellut.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi