Selvityskirje ja opintotuen palauttaminen

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
mietityttaa

Selvityskirje ja opintotuen palauttaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja mietityttaa » 25 Loka 2019, 05:59

Sain viime lukuvuonna opintotukea 9 kuukautta, mutta suoritin valitettavasti vain 37 opintopistettä. Selvityskirjeessä mainittiin että opintotukea voi palauttaa vapaaehtoisesti, ja olen nyt palauttamassa saamaani tukea 2 kuukaudelta edellisellä kevätlukukaudella. Minulle jäi kuitenkin hieman epäselväksi, että onhan siis niin, että palauttamalla tämän tuen käyttämieni tukikuukausien määrä pienenee? Tuleeko siis nämä tukikuukaudet uudelleen käyttööni? Kiitos etukäteen vastauksesta!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32828
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Selvityskirje ja opintotuen palauttaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 25 Loka 2019, 15:23

Hei mietityttaa!

Saat jo maksetun tukikuukauden uudelleen käyttöösi, jos palautat sen seuraavan vuoden huhtikuun loppuun (30.4.2020) mennessä.

Palautuspäivämäärään on siis tulossa todennäköisesti muutos eli palautukset on hyvä tehdä huhtikuun loppuun mennessä. Ennen palautuksen takaraja on ollut toukokuun loppuun mennessä. Tästä ilmoitetaan vielä tarkemmin kela.fi sivuilla kun asia varmistuu.

Kun palautat tukea sen jälkeen, kun olet jo saanut selvityspyynnön, sinun pitää vastata selvityspyyntöön ja kertoa selvityksessäsi, että olet palauttanut tukea.

Ystävällisesti
Marika | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi