"Takautuva" opintotuki

Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, kansanopistot ja yksityiset oppilaitokset. Opintoraha ja opintolaina. Minkä ikäisenä voit saada tukea? Milloin vanhempien tulot vaikuttavat ja miten?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
oletarkkaotapirkka

"Takautuva" opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja oletarkkaotapirkka » 03 Marras 2019, 22:30

Moi. Kävin koululla täyttämässä opintotukihakemuksen, ja luin täältä että jos hakemuksen jättää esimerkiksi lokakuussa, saa seuraavassa kuussa sekä loka- että marraskuun opintotuen. Kävin tekemässä hakemuksen 28.10. ja kysyin vielä opinto-ohjaajalta, että kun hakemus on nyt jätetty tämän kuun puolella niin eikös tämän kuun tuen saa takautuvasti seuraavassa kuussa, ja vastaus oli kyllä. Kuitenkin, kun kirjauduin Kelan verkkoasiointipalveluun, siellä luki että hakemus on jätetty 1.11. Kiinnostaisi vain tietää, että onko sieltä nyt tulossa yhden vai kahden kuun tuki?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31525
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: "Takautuva" opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 04 Marras 2019, 08:28

Hei!
Hakemus on tullut vireille, kun olet jättänyt sen oppilaitokseen lokakuussa. Eli tukioikeus myös tutkitaan lokakuun alusta. Järjestelmämme näyttää valitettavasti vain sen päivän, jolloin hakemus on saapunut meille Kelaan koululta. Kun käsittelijämme ottaa hakemuksen käsittelyyn, hän huomaa siitä koulun tekemän merkinnän, että hakemus on todellisuudessa tullut vireille jo lokakuun puolella.
Ystävällisin terveisin Reeta | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi