Koulumatkatuki amikseen

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
elinaaaa

Koulumatkatuki amikseen

Lukematon viesti Kirjoittaja elinaaaa » 06 Marras 2019, 01:18

Hei, olen 21-vuotias nainen, joka on aloittamassa opiskelut toisella paikkakunnalla, jonne on matkaa 25 kilometriä. Bussilla kulkiessa kuukausikortti maksaa 65e. Luin, että koulumatkatukea ei voi saada, jos ammattikoulussa on asuntola. Onko näin ollen pakko olla poissa kotoa arjet? Ei huvittaisi tämän ikäisenä muuttaa asuntolaan, mikää on pääasiassa alaikäisille.Eikö Kela jousta tässä asiassa mitenkään?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31525
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Koulumatkatuki amikseen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 07 Marras 2019, 08:52

Hei elinaaaa!

Jos sinulla on mahdollisuus asua ilmaiseksi oppilaitoksen asuntolassa, niin koulumatka tuki oikeutta ei pääsääntöisesti ole.
Mikäli kieltäydyt asuntolapaikasta hyväksyttävän syyn perusteella, voit tukea saada kulkiessasi kouluun kotoa käsin. Hyväksyttävä syy voisi olla, että asuntolassa ei saa asua viikonloppuisin tai opiskeluaikaan sisätyvinä loma-aikoina.

Tee hakemus ja kirjaa sinne perustelut jos kieltäydyt asuntolapaikasta, niin Kelassa tutkitaan onko se hyväksyttävä syy saada koulumatkatukea.

Terveisin
Riikka | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi