Tauko kuntoutuspsykoterapiasta

Mitä vaihtoehtoja Kela tarjoaa työhön paluuseen ja opiskeluun? Missä tilanteissa voin saada kuntoutusrahaa?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
hiihtohissi
Viestit:8
Liittynyt: 22 Helmi 2017, 16:06

Tauko kuntoutuspsykoterapiasta

Lukematon viesti Kirjoittaja hiihtohissi » 07 Marras 2019, 16:06

Hei!

Kysyisin tuosta viiden vuoden tauosta, jos 3 vuoden terapiajakso on tullut täyteen tai terapia on muusta syystä lopetettu. Jos oireet viiden vuoden aikana taas pahenevat, onko mahdollista saada tukea uuteen kuntoutuspsykoterapiaan aikaisemmin?

Entä onko tämä tauko diagnoosikohtainen eli, jos viiden vuoden aikana sairastuisi ja tarvitsisi apua toiseen vaivaan eli tulisi toinen diagnoosi, täytyykö silloinkin odottaa 5 vuotta?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:9985
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Tauko kuntoutuspsykoterapiasta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 08 Marras 2019, 10:37

Hei hiihtohissi!

Kela voi korvata kuntoutuspsykoterapiana uuden enintään kolme vuotta kestävän terapiajakson, kun sen myöntämiseen on erityisiä syitä ja edellisen jakson päättymisestä on kulunut vähintään viisi vuotta. Uuden jakson myöntäminen on perusteltua esimerkiksi silloin, kun joku menetys tai muu kielteinen elämäntapahtuma, psykososiaalisesti kuormittava elämäntilanne, opintojen loppuunsaattaminen, työelämään siirtyminen tai muu vastaava tapahtuma vaikeuttaa aiempaa mielenterveyden häiriötä tai aiheuttaa jonkin uuden mielenterveyden häiriön, joka uhkaa asiakkaan työ- tai opiskelukykyä.

Uutta terapiajaksoa koskevaa hakemusta käsiteltäessä noudatetaan samoja perusteita kuin kuntoutuspsykoterapiaa ensimmäistä kertaa myönnettäessä. Kuntoutussuunnitelmasta/lääkärin­lausunnosta tulee selvitä, miten hakija on hyötynyt aikaisemmasta psykoterapiasta työ- tai opiskelu kykynsä kannalta.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi