Opintotuki etäopintoihin ulkomaille

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
kizumaria
Viestit:1
Liittynyt: 28 Marras 2017, 23:22

Opintotuki etäopintoihin ulkomaille

Lukematon viesti Kirjoittaja kizumaria » 11 Marras 2019, 15:03

Hei,

Minulle on tarjottu opiskelupaikkaa maisteriopintoihin jotka voi suorittaa kokonaan etäopintoina. Olen käsittänyt että toisin kuin suomalaisiin etäopintoihin, opintotukea ei myönnetä ulkomailla kokonaan suoritettaviin etäopintoihin. Onko asia tosiaan näin?

Jos opinnot ovat osittain etäopinnot (esim. jos käyn vaikka yhden kurssin lähiopintoina ja loput etänä) onko tuolloin mahdollista saada opintotukea?

En oikeasti ymmärrä miksi ulkomailla suoritettaviin etäopintoihin ei voi saada opintotukea, varsinkin jos asuu Suomessa ja kyseessä ihan tunnettu, oikea yliopisto EU-maassa.

Kiitokset etukäteen vastauksesta!
Maria

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33853
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki etäopintoihin ulkomaille

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 12 Marras 2019, 14:52

Hei kizumaria!

Ulkomailla suoritettavaan tutkintoon ei tosiaan voida opintotukea myöntää, jos opinnot ovat kokonaan järjestetty etäopintoina.
Neuvoisin sinua kuitenkin vielä toimittamaan ulkomaan opintotukea varten hakemuksen, jolloin voidaan tarkistaa sen oikeus tilanteessa, jossa opintoja suoritetaan osittain etänä.

Ennakkopäätöstä asiasta emme tällä palstalla voi tarkemmin antaa.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi