Opintotuki/lainatakaus lakkautus

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
ruisleipa12
Viestit:1
Liittynyt: 11 Marras 2019, 15:25

Opintotuki/lainatakaus lakkautus

Lukematon viesti Kirjoittaja ruisleipa12 » 11 Marras 2019, 20:11

Aloitin vuonna 2018 ammattikorkeakoulu opinnot ja ensimmäisenä lukuvuonna en saanut tarpeeksi opintopisteitä, vuonna 2019 syksyllä kun koulut alkoivat taas minut siirrettiin saman alan opiskeluun monimuodossa mutta sillä tavalla että olen nykyisin vuoden 2019 alottavien opiskelijoiden luokassa/mukana eli käyn uudestaan 1.vuoden opinnot ja jatkan tässä ryhmässä. Olen suorittanut tänä syksynä puuttuvia viimevuoden kursseja ja edennyt tavoitteiden mukaisesti tämän ryhmän kanssa. Opintotukeni lakkautettiin ja lainatakaus samalla, asumistukea saan mutta se ei riitä toimeentuloon. Mitä voin tehdä?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33853
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki/lainatakaus lakkautus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Marras 2019, 08:28

Hei!

Eli opintotukesi lakkautettiin riittämättömien suoritusten perusteella? Jos näin on, niin voit hakea opintotukea uudelleen kun olet suorittanut tarpeeksi opintopisteitä, yleensä se on 20 op mitä siihen vaaditaan. Voit kuitenkin vielä tarkistaa tämän päätöksestäsi.

Sillä aikaa kun et vielä ole opintotuen piirissä, niin voit toki jatkaa asumistuen hakemista, ja perheen tilanteesta riippuen selvittää oikeuttasi perustoimeentulotukeen.

www.kela.fi/toimeentulotuki

Ystävällisin terveisin
Joona | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi