Tuet harjoitteluun ulkomailla

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Harjoittelija2020

Tuet harjoitteluun ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja Harjoittelija2020 » 13 Marras 2019, 21:29

Hei!

Opiskelen suomalaisessa ammattikorkeakoulussa ja sain alan harjoittelupaikan Yhdysvalloista helmi–kesäkuulle 2020. Harjoittelu on pakollinen osa opintoja, ja siitä sisällytetään tutkintoon 10–20 opintopistettä. Saako harjoitteluun ulkomailla korotettua opintorahaa tai -lainaa? Harjoittelu on palkaton, mutta saan siihen koululta apurahaa 300€/kk.

Entä voiko harjoittelua varten hankittavaan asuntoon ulkomailla saada asumislisän? Vaikuttaako siihen omat tai aviomiehen (ei muuta asuntoon) tulot? Minulle kertyy harjoittelun aikana jonkin verran tuloja etänä Suomesta.

Kiitos! :)

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32324
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Tuet harjoitteluun ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 15 Marras 2019, 09:52

Hei Harjoittelija2020!

Opintorahaan ei voi saada korotusta mutta ulkomailla opiskeleva voi saada korkeampaa opintolainaa (800e/kk). www.kela.fi/opintolaina-maara-ja-maksaminen.

Kun opiskelee ulkomailla ja asuu siellä vuokralla, voi saada asumislisää. Asumislisän määrään ei vaikuta sinun tai puolison tulot. Hakemuksen voit tehdä Kelan asiointipalvelun kautta. www.kela.fi/opintotuki-asumislisa.

Opintotuessa on tulovalvonta ja tulosi vaikuttavat siihen, kuinka monelta kuukaudelta vuodessa voit nostaa opintotukea. Veronalaiset apurahat ovat huomioitavaa tuloa tulovalvonnassa.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi