Tuet hoitovapaalla, puoliso ilman tuloja

Miten asumistukea haetaan? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele lapsiperheen asumistuesta.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
AnkkuH

Tuet hoitovapaalla, puoliso ilman tuloja

Lukematon viesti Kirjoittaja AnkkuH » 29 Marras 2019, 15:44

Hei,
Olen kotona vuoden ikäisen lapsemme kanssa ja saan kotihoidon tukea 502€/kk (sisältää myös kuntalisän). Puolisoni on seuraavat kolme kuukautta palkattomassa harjottelussa. Hän ei ole enää opiskelija vaan jatkaa harjottelua opintojen loputtua joulukuussa, eikä siis tästä eteenpäin saa opintotukea. Asumme omakotitalossa, josta maksamme 556€/kk lainanlyhennystä ja korkoa. Minun tuloni sekä lapsilisä (n. 95€/kk) ovat siis ainoat kolmihenkisen perheemme tulot kahden kuukauden ajan.

Kysymykseni on: mitä tukia voisimme saada näille kahdelle kuukaudelle?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29861
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Tuet hoitovapaalla, puoliso ilman tuloja

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 02 Joulu 2019, 09:42

Hei AnkkuH!

Puolisosi kannattaa vielä tarkistaa oppilaitokselta/ Kelasta opintotukitilanne, koska yleensä opintotukea voidaan maksaa myös palkattoman työssäoppimisen ajalle. Jos hän valmistuu oppilaitoksesta eikä hänellä ole työpaikkaa, hän voi hakea työttömyysetuutta Kelasta tai työttömyyskassasta.

Perustoimeentulotuki on viimesijainen taloudellinen tuki. Sitä voi saada henkilö tai perhe, jonka tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. Voitte halutessanne toimittaa Kelalle toimeentulotuen hakemuksen, liitteeksi tarvitaan molemmilta kahden edeltävän kuukauden tiliotteet sekä tositteet asumismenoista.

Ystävällisesti
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi