Vanhempainpäivärahan määräytyminen kuuden kuukauden tulon perusteella

Miten äitiysraha määräytyy? Koska äitiysvapaa alkaa? Kysy ja keskustele äidin vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Maitsu

Vanhempainpäivärahan määräytyminen kuuden kuukauden tulon perusteella

Lukematon viesti Kirjoittaja Maitsu » 03 Joulu 2019, 20:08

Hei,
Olen jäämässä äitiyslomalle nyt joulukuussa. Hain vanhempainpäivärahaa viimeisen kuuden kuukauden tulojen perusteella, koska omien laskujen mukaan tuloni ovat nousseet yli 20 prosenttia vuoden 2017 tuloista.
Saamani Kelan päätöksen mukaan tuloni eivät kuitenkaan ole nousseet vaadittua 20 prosenttia, koska tuloista on vähennetty tulonhankkimiskuluina ay-jäsenmaksu ja matkakulut ja tämän takia tulot jäivät liian pieniksi.
Millä perusteella Kela vähentää tuloistani tulonhankkimiskuluja, joita en ole mihinkään ilmoittanut enkä ole voinutkaan ilmoittaa kyseiseltä ajanjaksolta? Onhan esimerkiksi mahdollista, että en enää kuulu ay-liittoon.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29861
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Vanhempainpäivärahan määräytyminen kuuden kuukauden tulon perusteella

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 04 Joulu 2019, 13:13

Hei Maitsu!

Tuloista tehdään kaikille palkansaajille tietyt samat vähennykset (esim. 750 €:n tulonhankkimisvähennys ja vakuutusmaksuvähennys), mutta esim. matkakulut ja ammattiyhdistysmaksut vähennetään yleensä ilmoituksen mukaan.

Kerttu ei pysty tarkemmin päätöksesi sisältöä kommentoimaan, joten sinun kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Puhelinnumerot löydät osoitteesta www.kela.fi/soita-kelaan.

Terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi