Äitiyspäiväraha ja isyysloma

Miten äitiysraha määräytyy? Koska äitiysvapaa alkaa? Kysy ja keskustele äidin vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
tuetmietityttaa

Äitiyspäiväraha ja isyysloma

Lukematon viesti Kirjoittaja tuetmietityttaa » 03 Joulu 2019, 22:05

Hei.
Vähennetäänkö äidin äitiyspäivärahasta isälle maksettavasta isyysloman ajan tuesta? Hoitovapaalla vähennetään, eikö tilanne ole kuitenkin eri heti lapsen synnyttyä? Meille tulossa sektio, ja miehen pidettävä mahd pitkä pätkä lomaa heti kerralla. Lapsi kerkeää syntyä ennen kuin nuorimmainen täyttää kaksi, ilmeisesti mies voi pitää hänestä käyttämättä jääneet kaksi viikkoa + uudesta vauvasta tämän jälkeen max 18 pv? Eli yht 14+18 putkeen. Olenko ymmärtänyt oikein? Raha-asiat tuossa välillä kuitenkin mietityttää.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29861
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Äitiyspäiväraha ja isyysloma

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 05 Joulu 2019, 10:12

Hei tuetmietityttaa!

Isä voi siis pitää tietyt isyysrahapäivät äidin kanssa yhtä aikaa ilman, että sillä on vaikutusta äitiys- tai vanhempainrahaan tai isyysrahaan.

Jos edellisestä lapsesta on vielä käyttämättä päiviä, voi isä ne pitää jos hänellä on vielä jaksoja jäljellä. Isähän voi pitää isyysrahapäiviä äitiys- ja vanhempainrahakauden jälkeen enintään kahdessa jaksossa. Lisäksi hän voi pitää uudesta lapsesta taas enintään 18 isyysrahapäivää. Isyysrahapäiviä voi siis pitää kuten olet viestissäsi kysynyt. Käytetyt päivät ja jaksot kannattaa kuitenkin vielä tarkistaa asiointipalvelusta.

Terkuin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi