Työttömyysturva ja odotusaika

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Ylioppilas19

Työttömyysturva ja odotusaika

Lukematon viesti Kirjoittaja Ylioppilas19 » 04 Joulu 2019, 15:00

Hei! Valmistuin keväällä 2019 ylioppilaaksi ja ilmottauduin TE-toimistoon elokuun alussa. Ymmärtääkseni 5kk odotusaika päättyy siis tammikuussa? Olen kuitenkin nyt osa-aikatyössä 4.11.2019-17.12.2019 20h/vk. Työkkäriltä minulle sanottiin että voisin hakea soviteltua päivärahaa tältä ajalta ilmoittamalla kelalle työpäivät ja tunnit. Onko päivärahan hakeminen mahdollista tilanteessani? En siis saa mitään tukia eikä ilmeisesti työmarkkinatuen/työttömyysturvan hakeminen onnistu ennen tammikuuta.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14976
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työttömyysturva ja odotusaika

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 05 Joulu 2019, 10:58

Hei Ylioppilas19!

Sinulta todennäköisesti löytyy työttömyysturva päätös missä kerrotaan odotusajan ajankohta? Tämä ajankohta voi muuttua, koska odotusajasta vähennetään sellaiset täydet kalenteriviikot, joina olet ollut työssä, joka voidaan lukea työssäoloehtoon.

Jos sinulla ei ole vielä lainkaan päätöstä työttömyysturvasta, niin tee hakemus työttömyyden alkamisesta alkaen, niin Hakemuksen perusteella tutkitaan odotusaika ja se mistä alkaen oikeus työttömyysetuuteen alkaa.

Soviteltua päivärahaa ei voi saada odotusajalla.

Terveisin
Riikka | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi