Ennakkoluvan edellytykset

Miten käy sosiaaliturvani, jos lähden ulkomaille töihin, työnhakuun tai opiskelemaan? Miten saan sairaanhoitoa ulkomailla? Voidaanko perhe-etuuksia tai kansaneläkettä maksaa ulkomaille? │ What happens to the entitlement to social security if I go abroad to work, look for a job or study? How can I get medical treatment abroad? Can family benefits or national pensions be paid abroad?

Valvoja: Kela | kansainväliset asiat

Avatar
Iuyt

Ennakkoluvan edellytykset

Lukematon viesti Kirjoittaja Iuyt » 03 Joulu 2019, 18:07

Voiko ulkomailla tapahtuvaan sappikivien murskaus- tai liotushoitoon saada ennakkoluvan ? Tätä hoitoa ei taideta antaa suomessa

Siirretty sairausetuuksien palstalta.

Avatar
Kela | kansainväliset asiat
Viestit:798
Liittynyt: 14 Helmi 2019, 10:13

Re: Ennakkoluvan edellytykset

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 09 Joulu 2019, 09:26

Hei nimim. luyt!

Kela ei voi antaa kysymykseesi vastausta, koska Kela ratkaisee ennakkolupahakemukset julkisen terveydenhuollon lausunnon perusteella. Kun Kelaan on saapunut ennakkolupahakemus, Kela pyytää hakemuksen ratkaisemista varten lausunnon julkiselta terveydenhuollolta. Jos julkinen terveydenhuolto puoltaa luvan myöntämistä, Kela myöntää asiakkaalle ennakkoluvan.

Jos julkinen terveydenhuolto ei puolla luvan myöntämistä, Kela antaa asiakkaalle mahdollisuuden ilmaista mielipiteensä julkisen terveydenhuollon lausunnosta. Jos asiakas toimittaa Kelalle uusia, asian ratkaisemiseen mahdollisesti vaikuttavia tietoja, Kela tiedustelee julkiselta terveydenhuollolta, vaikuttavatko uudet tiedot asian ratkaisemiseen. Jos asiakas ei ilmaise mielipidettä tai asiakkaan toimittamat tiedot eivät vaikuta asian ratkaisemiseen, Kela antaa ennakkoluvasta hylkäävän päätöksen.

Lisätietoja ennakkoluvan hakemisesta löydät EU-terveydenhoito.fi-sivustolta: www.eu-terveydenhoito.fi/terveyspalvelu ... koluvalla/.

Ystävällisin terveisin
Johanna | Kela kansainväliset asiat
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi