Jälleenvuokraus

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Annmar1234

Jälleenvuokraus

Lukematon viesti Kirjoittaja Annmar1234 » 14 Tammi 2020, 20:00

Hei!

Olen itse lähdössä vaihtoon ja asun ulkomailla helmikuu-kesäkuu. Jälleenvuokraan asuntoani osittain vaihdon aikana. Jälleenvuokralaiset asuisivat asunnossani suunnilleen helmikuun puolesta välistä huhtikuun alkuun asti. Olenko oikeutettu saamaan yleistä asumistukea sen jälkeen, kun jälleenvuokralaiset lähtevät asunnostani ja jatkan itse vuokran maksua vaikka itse oleskelenkin ulkomailla kesäkuun loppuun asti? Eli saanko yleistä asumistukea huhtikuun, toukokuun ja kesäkuun osalta? Ja vaikuttaako jälleenvuokralaisten tuleminen asuntooni helmikuun puolessa välissä jotenkin helmikuun yleiseen asumistukeeni? Maaliskuu on siis ainoa kokonainen kuukausi, josta jälleenvuokralaiset maksavat siis vuokran kokonaisuudessaan.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32283
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Jälleenvuokraus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 15 Tammi 2020, 15:06

Hei Annmar1234!

Yleistä asumistukea voidaan myöntää ainoastaan tyhjäksi jäävään Suomen asuntoon, mutta sitä voidaan maksaa enintään 3 kuukauden ajalta lähdön jälkeen. Asumistuki lakkautetaan tällaisessa tilanteessa muuttoa seuraavan neljännen kuukauden alusta. Tätä ei soveltamista ei voi siirtää myöhemmäksi.

Ilmoita muutoksista Kelaan. Asumistukea voit hakea uudelleen, kun olet palannut Suomeen takaisin.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi