Eläkkeensaajan hoitotuki

Voinko saada hoitotukea? Miten saan eläkeläisalennusta? Voinko saada lapsikorotusta?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
piia242

Eläkkeensaajan hoitotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja piia242 » 30 Tammi 2020, 19:43

Hei,
Omaiseni sai vuodenvaihteessa syöpädiagnoosin. Nyt hänen tarvitsee jatkuvasti matkata erilaisiin hoitoihin ja myös lääkekulut ovat suurentuneet melkoisesti. Lisäksi hän on nykyään niin huonossa kunnossa ettei jaksa itse esim. siivota eikä selviä kauppa-asioista yksin. Nyt mietin olisiko hänellä mahdollisuus saada eläkkeensaajan hoitotukea näillä perusteilla?

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:6307
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Eläkkeensaajan hoitotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 31 Tammi 2020, 10:07

Hei, piia242!

Hoitotuen hakemiseksi tarvitaan ajantasainen C-lääkärinlausunto sekä oma hakemus ja tarvittaessa selvitys erityiskustannuksista (korotettu hoitotuki). Asiasta kannatta keskustella hoitavan lääkärin kanssa.

Hoitotuessa toimintakyvyn tulee olla heikentynyt sairauden, vian tai vamman vuoksi yhdenjaksoisesti vähintään vuoden ajan. Arvioinnissa huomioidaan myös tuleva aika. Kun toimintakyky on heikentynyt, ratkaisee avun/ohjauksen/valvonnan tarve tai erityiskustannusten määrä sen, myönnetäänkö hoitotuki ja minkä suuruisena.

Jos henkilö tarvitsee apua esimerkiksi pelkästään kotitöissä tai asioinnissa kodin ulkopuolella, ei synny oikeutta hoitotukeen. Avun/ohjauksen/valvonnan tarpeen tulee aina kohdistua myös henkilökohtaisiin toimintoihin. Henkilökohtaisia toimintoja ovat mm. liikkuminen, sairaanhoidolliset toimenpiteet, pukeutuminen, kommunikointi ja vuorovaikutus.

www.kela.fi/elaketta-saavan-hoitotuki

Ystävällisesti
Susanna | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi