Eläkeläisen asumistuki ja velat

Voinko saada asumistukea?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
Vieras

Eläkeläisen asumistuki ja velat

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Helmi 2020, 12:20

Olen ollut noin vuoden eläkkeellä ja saanut myös asumistukea. Tukea hakiessani sain tiedon ettei velkojen korkoja oteta huomioon asuntolainaa lukuunottamatta, paitsi jos on omaisuutta, jolloin ne vähennetään omaisuuden arvosta.
Minulla ei asuntoa lukuunottamatta muuta omaisuutta ole, joten en ole hakemukseen kulutusluoton tietoja laittanut. Nyt kuitenkin huvikseni laskin kelan laskurilla niin että laitoin myös em. velan korot mukaan. Laskuri otti ne huomioon ja tuki olisi sen mukaan lähes 30€ suurempi. Miten tämän asian kanssa nyt oikein on?

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:6269
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Eläkeläisen asumistuki ja velat

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 14 Helmi 2020, 14:44

Hei!

Eläkkeensaajan asumistuen laskennassa voidaan huomioida ainoastaan asuntolainan korot. Mutta velkoja ei huomioida, jos sinulla ei ole omaisuutta mistä velkaa voisi vähentää. Laskuri antaa arvioin asumistuen määrästä ja jos laskurilla ilmoittaa koroista, ei laskuri osaa katsoa mistä koroista on kysymys. Eli laskelmassa huomioidaan vaan asuntolainan korot.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vieras

Re: Eläkeläisen asumistuki ja velat

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Helmi 2020, 10:23

Sittenpä onkin laskurissa korjaamisen paikka. Hyvin helposti tuon voisi tehdä niinkin, että jos laittaa rastin ei-ruutuun kysyttäessä omaisuudesta, ei velkoja huomioida. Tuskin monikaan laskuria käyttäessään tajuaa, ettei muita velkoja oteta huomioon, kun niitä kuitenkin kysytään ellei ole ammattilainen kelan tukien hakemisessa.