Asumistuki

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Haluisinvastauksen

Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Haluisinvastauksen » 14 Helmi 2020, 09:49

Moikka! En ole opiskelija mutta en löytänyt oikeaa osoitetta kysymykselleni, asun siis vuokralla ja saan asumistukea 279,20€. Tänään tullut palkka kuitenkin ylittää noin reilu 600€ tulorajani, teenkö tarkistuspyynnön vaikka olen sen viimeksi n kk sitten tehnyt?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32865
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Helmi 2020, 13:55

Hei Haluisinvastauksen!

Katso viimeisimmästä päätöksestä miten tulosi on huomioitu. Päätöksessä on laskelma, mistä voit vähän tarkemmin katsoa. Jos nämä päätöksessä huomioidut tulot nousevat 400 euroa tai enemmän, olisi syytä tehdä välitarkistus.

Yleisesti ottaen asumistuessa huomioidaan tulot joko jatkuvana tulona tai keskiarvotulona.

Jatkuva tulo
Jatkuvana tulona pidetään tuloa, joka jatkuu vähintään 3 kuukautta asumistuen myöntämis- tai tarkistamisajankohdasta. Jos siis henkilön tulot jatkuvat samanlaisina vähintään 3 kuukautta myöntö- tai tarkistamisajankohdasta, asumistuen määrä lasketaan näiden tulojen mukaan.

Keskiarvotulo
Jos henkilön tulot vaihtelevat eli eivät pysy samoina vähintään 3 kuukautta asumistuen myöntämis- tai tarkistamisajankohdasta, arvioidaan keskiarvotulo. Arvioinnissa otetaan huomioon kaikki tulot, jotka henkilön arvioidaan saavan seuraavan 12 kuukauden aikana.


Terveisin
Riikka | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi