Vakuutuskorvaus

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Remppasotilas

Vakuutuskorvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Remppasotilas » 21 Helmi 2020, 13:19

Saan kotivakuutuksesta korvauksen, koska asuntoni on asumiskelvoton siellä sattuneen putkivuoto takia pari kuukautta. Maksan asunnosta kuitenkin tänä aikana normaalia vuokraa, mutta joudun asumaan ystävieni luona. Vaikuttaako vakuutuksen kertakorvaus asumishaitasta tukiini?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1481
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Vakuutuskorvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 25 Helmi 2020, 10:10

Hei Remppasotilas!

Sotilasavustukseen vaikuttavat kaikki asevelvollisen ja avustukseen oikeutettujen omaisten palvelusaikana käytettävissä olevat tosiasialliset tulot, lukuunottamatta joitakin etuoikeutettuja tuloja (esim. toimeentulotuki, työttömyysturvan kulukorvaus ja äitiysavustu). Neuvoisin sinua ilmoittamaan kyseisestä kertakorvauksesta esimerkiksi asiointipalvelun kautta viestillä, niin Kelassa tutkitaan tarkemmin korvauksen vaikutus sotilasavustukseen.

Jos sinulle maksetaan yleistä asumistukea, katsotaan siinä kertakorvaus satunnaiseksi tuloksi eikä sillä ole vaikutusta asumistuen määrään tai maksamiseen.

Ystävällisesti
Marika | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi