Mitä tukea saa työssäoppimisjakson aikana

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
64556

Mitä tukea saa työssäoppimisjakson aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja 64556 » 22 Helmi 2020, 17:20

Asun ja opiskelen Porvoossa. Olen lähdössä työssäoppimisjaksolle Seinäjoelle. Työssäoppimisjakso kestää 6 viikkoa ja asun sen aikana isovanhempieni luona. Mitä tukea tai tukia voin saada työssäoppimiseni aikana?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:34729
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Mitä tukea saa työssäoppimisjakson aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 24 Helmi 2020, 09:47

Hei

Jos saat työssä opiskelusta palkkaa, se kattaa toimeentulosi. Muista myös ilmoittaa Kelalle opintotuen muutosilmoituksella, jos olet palkallisessa työssäoppimisessa eli oppisopimuskoulutuksessa.

Jos kyse on palkattomasta työssä opiskelusta eli koulutussopimuksesta, voit saada sen ajalle opintotuen. Jos nykyinen opintotukesi on myönnetty vanhemman luona asuvalle, tee opintotuen muutosilmoitus siitä, että asut kyseisen opiskelujakson aikana muualla kuin vanhempasi luona. Tai jos et vielä saa opintotukea, tee opintotukihakemus.

Et varmastikaan tee vuokrasopimusta isovanhempiesi kanssa, joten yleistä asumistukea ei tarvitse pohtia. Jos saat asumistukea Porvoon asuntoon, sen maksaminen jatkuu normaalisti, jos maksat normaalisti vuokrasi tilapäisen poissaolon ajaltakin.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi