Yrittäjän työttömyysturva

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
ari-matti1957
Viestit:2
Liittynyt: 19 Maalis 2020, 11:02

Yrittäjän työttömyysturva

Lukematon viesti Kirjoittaja ari-matti1957 » 22 Maalis 2020, 10:41

20.3. valtio linjasi, että yritystoiminnan edellytysten tilapäisluonteinen heikentyminen koronan vuoksi on peruste arvioida yritystoiminta työllistävyydeltään sivutoimiseksi yritystoiminnaksi. Sivutoimisen yritystoiminnan perusteella henkilöllä on oikeus työttömyysetuuteen.

Jos esim kampaaja, hieroja tai fysioterapeutti lopettaa palveluiden tuottamisen hidastaakseen koronaviruksen leviämistä, voiko hän hakea työttömyysetuutta, vai edellytetäänkö esim ko palvelun tuottamisen kieltämistä julkiselta taholta, ennen kuin työttömyysetuuteen on oikeus?

Näissä tilanteissa yritystoiminta keskeytyy kokonaan, eikä kyse olisi sivutoimisesta yrittäjyydestä keskeytysaikana.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15291
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Yrittäjän työttömyysturva

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 24 Maalis 2020, 10:47

Hei ari-matti1957!

Tämä onkin aihe, mikä tällä hetkellä aiheuttaa keskustelua yrittäjien joukossa. Vielä ei ole tarkempaa ohjeistusta, miten työttömyysetuuden hakeminen tapahtuu, kuka sitä voi saada ja millä perusteilla. Asiaa selvitetään tällä hetkellä.

Sinun kannattaa seurata kela.fi sivuja ja erityisesti Ajankohtaista koronatilanteesta -sivustoa. Siellä tiedotetaan päivityksiä etuuksiin liittyen.
www.kela.fi/korona.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi