Kotihoidontuki vuosilomalla?

Kenelle joustavaa hoitorahaa? Mistä alkaen kotihoidon tukea voi hakea? Kysy ja keskustele lastenhoidon tuista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
LauNi

Kotihoidontuki vuosilomalla?

Lukematon viesti Kirjoittaja LauNi » 24 Maalis 2020, 17:31

Hei,

Vanhempainvapaani loppuu kesäkuussa, tämän jälkeen olen ajatellut olla 2kk hoitovapaalla ja sitten yhden kk vuosilomalla ja näiden jälkeen palata töhin, tehden osittaista hoitovapaata 80%.

Ensinnäkin, olenko vuosilomalla oikeutettu kotihoidontukeen (puolisoni on töissä koko ajan ja olisin lapsen kanssa kotona)? Jos olen niin haenko kotihoidontukea vuosiloman loppuun asti?

Toiseksi, työnantajani mukaan osittainen hoitovapaa on lakisääteinen 80% joka tarkoittaa 31h/vk (kiky). Olenko oikeutettu mihinkään tukeen lapsen hoitoon liittyen tällöin?

Kiitos :)

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:28688
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Kotihoidontuki vuosilomalla?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 26 Maalis 2020, 08:55

Hei LauNi!

Voit hakea kotihoidon tukea myös vuosilomasi ajalle.

Viestistäsi ei käy ilmi, kuinka lapsen hoito on tarkoitus järjestää, kun sinä palaat töihin. Jos lapsi menee esimerkiksi kunnalliseen päivähoitoon, niin sinä voit hakea joustavaa hoitorahaa.

Joustavaa hoitorahaa on mahdollista hakea alle 3-vuotiaasta lapsesta, jos työaika on keskimäärin enintään 30 tuntia viikossa tai enintään 80 % normaalista kokopäivätyön työajasta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos joinakin viikkoina työaika ylittyy, niin toisina viikkoina sen täytyisi alittua, jotta tunnit tasaantuvat. Joustavan hoitorahan työajan edellytys tulee täyttyä etuusjakson aikana eli haetulla ajalla.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi