Pakko mennä yksityiseen hammaslääkäriin lohkeaman vuoksi

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Pollonainen66

Pakko mennä yksityiseen hammaslääkäriin lohkeaman vuoksi

Lukematon viesti Kirjoittaja Pollonainen66 » 26 Maalis 2020, 09:57

, koska sanottiin että menee kesänkin ylitse ennenkuin tulen saamaan aikoja kunnalliselta. Ja hammas lohkesi aika pahasti etupuolelta

Uskotko että toimeentulotuki korvaa ja maksaa laskuni? Ja teenkö sen ihan normaalisti? Eli käyn ensin ja sitten lähetän kuvan laskusta ja selityksellä että kunnalliselta ei saanut aikaa ja tapaturma kävi?

Akuutissa jo kävin ja sielläkään ei tehty muovia tai koskettu koska hoitavat ainoastaan särkypotilaita. Siellä kehotettiin menemään yksityiselle ja sanottiin että Kelan pitäisi kyllä maksaa toimeentulotuki menona mutta kannattaa varmistaa asia ensin Kelalta

Avatar
Vieras

Re: Pakko mennä yksityiseen hammaslääkäriin lohkeaman vuoksi

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 26 Maalis 2020, 10:13

Ja onnistuuko saamaan Kelan korvauksia myös kruunun korjausta / siltaa varten vai toimiiko toimeentulotuki ainoastaan muovin tekoon?

Olen meinaan kuullut huhuja että edes kunnallisella kruunu / silta maksaisi eikä niihin saisi toimeentulotukea. Joten jos se noin on niin varmaan saa pätee varmaan tähän.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12026
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Pakko mennä yksityiseen hammaslääkäriin lohkeaman vuoksi

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 27 Maalis 2020, 09:49

Hei, Pollonainen66!

Kela voi myöntää perustoimeentulotukea suun ja hampaiden hoitoihin liittyviin menoihin, kun hoito annetaan julkisessa terveydenhuollossa. Julkisen terveydenhuollon yksiköt tilaavat tarvittaessa hammasproteettiseen hoitoon liittyvän teknisen työn yksityiseltä hammasteknikolta. Julkisen terveydenhuollon pitää vastata myös hammasproteesin hankinnasta, korjauksesta ja pohjauksesta. Tarvittaessa on mahdollista hakea perustoimeentulotukena maksusitoumusta yksityiselle hammaslääkärille.

Voit ilmoittaa perustoimeentulotuen hakemuksella tarpeesta saada maksusitoumus hammaslääkärikuluihin. Maksusitoumuksen myöntämiseen tarvitaan hakemuksen liitteeksi terveyskeskushammaslääkärin tekemä hoitosuunnitelma sekä kustannusarvio.

Kela arvioi hakemuksella, voiko maksusitoumuksen tilanteessasi myöntää.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi