Kodinhoidon tuen saajan vaihtuminen

Kenelle joustavaa hoitorahaa? Mistä alkaen kotihoidon tukea voi hakea? Kysy ja keskustele lastenhoidon tuista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Hennatti

Kodinhoidon tuen saajan vaihtuminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Hennatti » 26 Maalis 2020, 12:55

Hei. En nopeasti löytänyt googlettamalla vastausta kysymykseeni. Eli haluaisin jäädä hoitovapaalle yhdeksi kuukaudeksi, 18.6-18.7. Miesystäväni on lomautettuna 27.6 asti. Vaikuttaako kodinhoidon tukeni hänen työttömyyspäivärahaan? Ja tämän jälkeen isä hoitaisi pääasiallisesti lasta, niin voiko kodinhoidon tuen siirtää hänelle? Kodinhoidontuen maksaminen katkeaa joka tapauksessa siinä välissä kun hän pitää viikon isyyslomaa.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:28688
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Kodinhoidon tuen saajan vaihtuminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 27 Maalis 2020, 13:35

Hei Hennatti!

Kotihoidontukea voi hakea teistä jompikumpi, hakemuksessa kysytään kuka lasta haetulla ajalla pääasiallisesti hoitaa jos ei itse hakija.
Työttömyyspäivärahasta mahdollisesti voidaan vähentää perheeseen maksettava kotihoidoontuki, mutta päivärahan maksajalle kannattaa selvittää tilanne, että toinen on hoitovapaalla.

Ohjeistuksessa on näin:
Kotihoidon tuen vaikutus työttömyysetuuteen
Jos saat työttömyysetuutta, siitä vähennetään sinun tai puolisosi saama kotihoidon tuki. Jos toinen vanhemmista saa kotihoidon tukea ja itse hoitaa lasta ja toinen on kokonaan työtön, kotihoidon tukea ei kuitenkaan vähennetä työttömyysetuudesta. Työttömyysetuutta maksava taho tutkii kotihoidon tuen vaikutuksen työttömyysetuuteen. Selvitä asia tarkemmin omasta työttömyyskassasta tai Kelasta.


Esimerkiksi sinä voit hakea kotihoidontuen nimiisi haluamallesi ajalle ja jos isä haluaa hakea sitä jatkossa niin hän tekee oman hakemuksen.

Terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi