Asumisavustus kumppanin omistamassa asunnossa

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Nval
Viestit:1
Liittynyt: 18 Touko 2020, 21:36

Asumisavustus kumppanin omistamassa asunnossa

Lukematon viesti Kirjoittaja Nval » 18 Touko 2020, 21:57

Hei,
Asun kumppanini omistamassa asunnossa ja laitan hänen tililleen joka kuukausi rahaa asumismenoihin. Korvaatteko nämä kuukausittaiset summat, hänen lainansa korot vai mitä? Saako avustusta myös sähkö, vesi yms. laskuihin? Saako sitä samoihin asioihin kun omistusasunnossa itse asuva? Maksatteko rahat hänelle vai minulle? Ja mitä omakotitalon hoitokuluihin yleensä voidaan laittaa? Vaikuttaako kumppanini tulot tähän?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1278
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Asumisavustus kumppanin omistamassa asunnossa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 19 Touko 2020, 09:00

Hei Nval!

Kela voi maksaa sotilasavustuksen asumisavustuksena asumismenot palvelusta suorittavalle itselleen tai hänen lapselle tai hänen puolisolleen, jos puoliso on avustukseen oikeuttava omainen. Avopuolisoa ei lasketa asevelvollisen omaiseksi silloin, kun avoliitossa ei ole yhteisiä lapsia. Sotilasavustuksen saamiseen vaikuttavat palveluksessa olevan ja avustukseen oikeutetun omaisen käytettävissä olevat nettotulot. Jos teillä ei ole yhteisiä lapsia ja asut yhdessä avopuolison kanssa, niin tällöin sinun tulee hakea sotilasavustus ja avopuolison tulot eivät vaikuta etuuteen.

Korkomenot hyväksytään vain asunnon omistajalle, ellei toinen avopuoliso osoita maksukuiteilla osallistuneensa jo ennen palveluksen alkamista menoihin. Sinun kannattaa siis toimittaa hakemuksen liitteeksi tositteet mahdollisiin korkomenoihin osallistumisesta. Muut asumismenot puolitetaan, eikä maksukuitteja maksuihin osallistumisesta yleensä vaadita.

Asumismenoina voidaan huomioida muun muassa:
• vastike
• kiinteistön hoitomenot
• erikseen maksettavat lämmityskustannukset, vesimaksut sekä sähköstä ja kaasusta aiheutuvat kustannukset. Sähkölaskun tasauslasku korvataan, jos sen eräpäiviä ja maksaminen osuu palvelusajalle tai palveluksen päättymiskuukaudelle. Myös palveluksen aikana erääntyvät sähkölaskut korvataan, vaikka palveluksessa oleva on luopunut omasta asunnostaan

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi