ruokakunta ja ulkomaalaiset

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
butterfly123

ruokakunta ja ulkomaalaiset

Lukematon viesti Kirjoittaja butterfly123 » 21 Touko 2020, 21:37

Hei!
Jos muutan Suomeen ulkomaalaisen poikaystäväni kanssa, lasketaanko hänet ruokakuntaan kuuluvaksi? Kelan sivuilla lukee, että voi kuulua vain jos on oikeus Suomen sosiaaliturvaan. Hän tulee etsimään töitä. Eli pitääkö merkitä asumistukihakemukseen ruokakuntaan kuuluvia yksi vai kaksi?

Avatar
Vieras

Re: ruokakunta ja ulkomaalaiset

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 21 Touko 2020, 21:58

Jos puolisosi ei voi kuulua samaan ruokakuntaan kanssasi, silloin sinä haet asumistukea itsellesi. Vuokran osalta ei huomioida silloin koko vuokraa, vaan puolison osuus vuokrasta jätetään huomioimatta. Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että yleensä maksetavan tuen määrä olisi pienempi, kuin tilanteessa, jossa asuisit yksin.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31509
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: ruokakunta ja ulkomaalaiset

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Touko 2020, 15:43

Hei butterfly123!

Jos poikaystävääsi ei ole vakuutettu, niin häntä ei huomioida ruokakuntaan kuuluvaksi ja hänen osuutta asumiskustannuksista ei huomioida asumistukea laskettaessa. Voit merkitä hakemukseen teidät molemmat ja kertoa tilanteen tarkemmin hakemuksen lisätiedoissa.

www.kela.fi/sosiaaliturvaan-kuuluminen- ... ta-suomeen

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi