Kuntoutustuen jatkohakemus

Milloin voin jäädä eläkkeelle? Miten haen eläkettä?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
HEU

Kuntoutustuen jatkohakemus

Lukematon viesti Kirjoittaja HEU » 25 Touko 2020, 12:23

Hei, ei ole vielä ajankohtaista muutamaan kuukauteen, mutta en löydä Kelan sivuilta tuota kuntoutustuen jatkohakemusta. Oliko se hakemus 7008. Onko se oma hakemus kokonaan poistunut? Olisin halunnut laittaa valmiiksi omia ajatuksia, jos jotakin tulee mieleen. Onko siis kokonaan poistunut, ja miten toimin, jos haluan itse kirjoittaa tilanteesta Kelaan lääkärinlausunnon lisäksi?

Toinen kysymys on se, kun olen ollut määräaikaisella kuntoutustuella, ja kun haetaan jatkoa, niin pystyykö samalla hakija itse ehdottaa toistaiseksi olevaa työkyvyttömyyseläkettä? Vai pitääkö hakea vain jompaa kumpaa? Jos hakisin toistaiseksi olevaa työkyvyttömyyseläkettä, niin jos Kela hylkää hakemuksen, niin voiko Kela silti ratkaista asian jälleen määräaikaisena työkyvyttömyyseläkkeenä, vai jos tulee hylätty, niin pitääkö hakea uudella hakemuksella määräaikaista?

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuen jatkohakemus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 25 Touko 2020, 14:48

Kuntoutustuki on määräaikainen työkyvyttömyyseläke.Joten todennäköisesti olet saanut jo määräaikaista työkyvyttömyyseläkettä.

Määräaikaiseen kuntoutustukeen haet jatkoa toimittamalla Kelaan uuden lääkärinlausunnon, joka voi olla B-lausunto, erillinen hoito- tai kuntoutussuunnitelma, E-lausunto tai epikriisi, josta selviää hoitavan lääkärin kannanotto työkyvyttömyyden kestosta.Voit liittää liitteet hakemukseen tai lähettää ne verkossa. Voit myös täydentää hakemustasi liitteillä jälkikäteen. Jos lähetät liitteitä verkossa, kuvaa tai skannaa ne.

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuen jatkohakemus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 25 Touko 2020, 14:53

Lomake 7002 näyttäis olevan työkyvyttömyyseläkehakemus,jolla haetaan myös kuntoutustukea.Kuntoutustukihan on määräaikainen työkyvyttömyyseläke.

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:6417
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Kuntoutustuen jatkohakemus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 27 Touko 2020, 08:39

Hei, HEU!

Työkyvyttömyyseläkkeen ja kuntoutustuen jatkon hakemiseen ei ole erillistä hakemusta. Kuten vieras on kertonut, määräaikaiseen kuntoutustukeen haetaan jatkoa toimittamalla Kelaan uusi lääkärinlausunto, joka voi olla B-lausunto, erillinen hoito- tai kuntoutussuunnitelma, E-lausunto tai epikriisi, josta selviää hoitavan lääkärin kannanotto työkyvyttömyyden kestosta. Lääkärinlausunnon perusteella tutkitaan oikeus määräaikaiseen kuntoutustukeen tai työkyvyttömyyseläkkeeseen. Ei ole estettä mikset itse voisi antaa lisätietojasi tilanteestasi.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuen jatkohakemus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 30 Touko 2020, 15:05

Lomake ETK 7008 on poistettu Kelan sivuilta, todennäköisesti vakuutuslääkärien toiveesta, olihan se vähän erikoinen paperi, että siinä kerrottiin omasta terveydentilasta, mutta sillä ei ollut merkitystä ratkaisun osalta.

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuen jatkohakemus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 01 Kesä 2020, 08:44

Jos menet lukemaan lomakkeen 7002 niin siinä kysytään myös työssä jatkaiminen ja työkyky.Eli eikö se ole sama juttu että siinä saa kertoa terveydentilasta omin sanoin.