Uusi tutkinto

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
aadatte
Viestit:1
Liittynyt: 30 Kesä 2020, 18:15

Uusi tutkinto

Lukematon viesti Kirjoittaja aadatte » 30 Kesä 2020, 18:23

Hei,

aloitin 2014 ammattikorkeakoulussa opinnot, jotka kuitenkin keskeytin. Aloitin uudet ammattikorkeakouluopinnot 2016, ja suoritin tämän tutkinnon loppuun, jolloin käytin myös kaikki opintotukikuukaudet. Nyt olen aloittamassa yliopistossa kandidaatin tutkinnon, ja luin sivuiltanne, että uuteen tutkintoon olisi ehkä mahdollista saada lisätukikuukausia. Onko niitä siis mahdollista saada tässä tilanteessa?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33949
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Uusi tutkinto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 01 Heinä 2020, 15:31

Hei aadatte!

Oikeus lisäkuukausiin kuulostaisi kertomasi perusteella olevan, mutta se, kuinka monta tukikuukautta voit vielä saada riippuu siitä, montako tukikuukautta olet käyttänyt tuohon 2014 aloittamiisi opintoihin.

Tukikuukausia on yhteensä käytettävänä enintään 54, kun aloitat nyt uudet opinnot. Näistä kuukausista vähennetään aikaisemmin käyttämäsi tukikuukaudet.

Jos siis esimerkiksi käytit suorittamaasi tutkintoon 37 tukikuukautta ja olet aikaisemmin käyttänyt 18 tukikuukautta, niin silloin tukikuukausia ei olisi enää jäljellä uuteen tutkintoon.

Jos taas olet aikaisemmin käyttänyt esimerkiksi 15 tukikuukautta ja toiseen kouluun 32 tukikuukautta, niin silloin olisit käyttänyt 47 tukikuukautta ja näin ollen sinulla olisi jäljellä vielä 7 tukikuukautta.

Tukikuukaudet eivät siis luultavastikaan tule riittämään enää koko opiskeluajalle.
Lisätietoja asiasta löytyy:
www.kela.fi/opintotukiaika-useita-korkeakouluopintoja

Aki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi