Toinen työnantaja

Miten äitiysraha määräytyy? Koska äitiysvapaa alkaa? Kysy ja keskustele äidin vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Jaava

Toinen työnantaja

Lukematon viesti Kirjoittaja Jaava » 01 Heinä 2020, 10:16

Hei,

hain äitiysrahaa ja sain päätöksen. Lomakkeessa kysyttiin työnantajaa ja merkitsin päätoimisen työnantajani. Oletin, että Kela saa kaikki tiedot tulorekisteristä.

Päätöksessä ei kuitenkaan otettu huomioon toiselle työnantajalle tekemääni työkeikkaa, jonka palkka oli muistaakseni noin 250-300 e.

Huomioidaanko äitiysrahan kohdalla vain päätoiminen työnantaja? Ja olisiko tällaisella summalla edes vaikutusta äitiysrahan määrään (eli kannattaako päätöksestä valittaa?)

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29572
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Toinen työnantaja

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 01 Heinä 2020, 15:15

Hei Jaava!

Vanhempainpäiväraha määräytyy vuositulon perusteella. Vuositulo lasketaan 12 kalenterikuukauden tarkastelujaksolta, joka edeltää päivärahaoikeuden alkamista edeltävää kalenterikuukautta.

Vuosituloon lasketaan palkkatulot, jotka on maksettu tarkastelujakson aikana. Kela saa yleensä kaikki palkkatiedot suoraan tulorekisteristä, eikä niitä tarvitse ilmoittaa erikseen Kelaan.

Työnantajilla on velvollisuus ilmoittaa palkkatiedot tulorekisteriin viiden päivän sisällä palkkojen maksamisesta. Voit tarkistaa työnantajasi ilmoittamat tiedot www.vero.fi/tulorekisteri -sivustolla. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos tulotiedoissasi on mielestäsi puutteita tai virheitä, pyydä työnantajaasi korjaamaan tiedot tulorekisteriin.

Jos työnantaja korjaa jotakin tulotietoja, niin voit pyytää päätöksen tarkistamista olemalla yhteydessä Kelan asiakaspalveluun esimerkiksi asiointipalvelun Viestit –toiminnon kautta.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi