Omaisuudenluovutus

Voinko saada asumistukea?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
Vieras

Omaisuudenluovutus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 26 Heinä 2020, 22:54

Hei, olen miettinyt tuota omaisuudenluovutus-asiaa. Onko niin, että jos saat eläkeläisen asumistukea, et periaatteessa saa antaa ollenkaan rahalahjoja esim. lapsille ja lapsenlapsille vaikkapa syntymäpäivänä? En tarkoita mitään omaisuudensiirtoa, enkä suurien rahasummien siirtämistä perillisille. Voisiko Kela asettaa vaikka selkeät rahasummat, minkä verran voi antaa lahjaksi asumistuen vähenemättä tai loppumatta kokonaan?

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:6170
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Omaisuudenluovutus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 28 Heinä 2020, 08:45

Hei!

Taloudellisen aseman heikentäminen arvioidaan tapauskohtaisesti, joten tarkkoja rahamääriä ei voida antaa. Lain mukaan asumistuki voidaan evätä tai sen määrää voidaan alentaa, jos hakija on heikentänyt taloudellista asemaansa lahjoittamalla asumistukeen vaikuttavaa omaisuuttaan tai muulla toimenpiteellä.

Kun tuen epäämistä tai alentamista harkitaan, selvitetään, onko toimepide vaikuttanut hakijan oikeuteen saada asumistukea tai olennaisesti asumistuen määrään. Eli jos teet huomattavan lahjoituksen, sinun tulee tehdä asumistuen tarkistushakemus, jonka perusteella asia ratkaistaan.

www.kela.fi/elakkeensaajan-asumistuki-i ... uutoksista
www.kela.fi/elakkeensaajan-asumistuki-tulojen-vaikutus

Mukavaa tiistaipäivää! :)

Ystävällisesti
Susanna | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi