Toimeentulotuki avioeron vireillä olon aikana

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
abcdefg12345

Toimeentulotuki avioeron vireillä olon aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja abcdefg12345 » 03 Elo 2020, 12:20

Hei, hain avioeroa miehestäni toukokuun alusta. Asumme vuokralla. Miehelläni ei ole juurikaan tuloja, joten hänen on vaikea löytää omaa vuokra-asuntoa eikä hän voi jäädä nykyiseen asuntoon yksin. Tuloina on muutaman kuukauden vielä opintotuki, sen jälkeen ehkä työmarkkinatuki/minimi peruspäiväraha. Voiko hän saada toimeentulotukea avioeron vireilläoloaikana, vai olenko hänestä elatusvelvollinen kunnes avioero on virallinen. Meillä lisäksi pieni lapsi, isä toivoo vuoroviikkoasumista, ja asunnon tulisi olla soveltuva myös lapsen asumiseen. Lapsen kirjat pysyy minulla.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13240
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuki avioeron vireillä olon aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 04 Elo 2020, 10:20

Hei, abcdefg12345!

Avioliittolain mukaan puolisoiden tulee ottaa osaa toistensa elatukseen. Vastaava velvoite on rekisteröidyn parisuhteen osapuolilla. Elatusvelvollisuus säilyy, kunnes avioero astuu voimaan. Puolisosi voi toimittaa hakemuksen perustoimeentulotuesta ja antaa selvityksen tilanteestaan jolloin tutkitaan oikeus toimeentulotukeen.

Lapseen tapaamisesta aiheutuvat kustannukset voidaan ottaa huomioon menoina perustoimeentulotuessa. Kela voi myöntää lapsen kanssa eri taloudessa asuvalle vanhemmalle tapaamispäiviltä lapsen ruokarahaa sekä tukea matkakustannuksiin. Tapaamiskustannusten myöntämiseen tarvitaan aina kunnan toimielimen vahvistama sopimus tai tuomioistuimen päätös lapsen tapaamisoikeudesta. Jos lapsi asuu puolet ajasta toisen vanhemman luona ja puolet ajasta toisen vanhemman tai muun huoltajan luona, lapsen perusosa jaetaan puoliksi eikä tapaamiskuluihin myönnetä erikseen tukea. Lapsen perusosa voidaan jakaa vanhempien kesken ilman vahvistettua tapaamissopimusta tai tuomioistuimen päätöstä.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi