Yleinen asumistuki & Sotilasavustus

Mihin asti sotilasavustusta voi saada? Mitä jos palvelus keskeytyy? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen päättymisestä.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
mietimietimieti

Yleinen asumistuki & Sotilasavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja mietimietimieti » 04 Syys 2020, 10:12

Hei!

Saan sijoitusasunnoista vuokratuloja, joista saatava tulo menee käytännössä kokonaisuudessaan sijoituslainojen lyhentämiseen.

Koska olen nostanut aikaisemmin yleistä asumistukea ja tämä sama tuki jatkuu nyt myös armeijan aikana, mietin miten sotilasavustus käyttäytyy siinä vaiheessa, jos minulta peritään yleistä asumistukea takautuvasti pois.

Esimerkki:

Pääomatuloni kasvavat, jotka eivät vaikuta sotilasavustukseen, mutta vaikuttavat taas merkittävästi yleiseen asumistukeen. Jos asumistukea evätään minulta pois, onko minulla oikeus saada takautuvasti tuolta ajanjaksolta sotilasavustuksena asumistuesta evätty määrä, sillä sotilasasvustuksen piiriin se kuuluu?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1488
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Yleinen asumistuki & Sotilasavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 07 Syys 2020, 09:01

Hei mietimietimieti!

Jos asumistuen päätös muuttuu, tee tarkistushakemus myös sotilasavustukseen. Jos sotilasavustuksen määrä korottuu tarkistuksessa, tarkistus tehdään muutosajankohdasta lukien. Tarkistus voidaan kuitenkin tehdä aikaisintaan hakemiskuukauden alusta, ellei korotukseen aikaisemmalta ajalta ole erityistä syytä. Käsittelijä tutkii tarkemmin hakemuksen perusteella, mistä alkaen tarkistus sotilasavustukseen tehdään.

Ystävällisesti
Maarit | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi