Opinnot jos keskeyttää

Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, kansanopistot ja yksityiset oppilaitokset. Opintoraha ja opintolaina. Minkä ikäisenä voit saada tukea? Milloin vanhempien tulot vaikuttavat ja miten?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Help00

Opinnot jos keskeyttää

Lukematon viesti Kirjoittaja Help00 » 21 Syys 2020, 20:13

Amiksessa olisi yksi kurssi tekemättä 100h tehtävä etänä, ei kurssia nyt ! Opintolainaa jo 17000, pää ei kestä lisälainaa, vuokrat, laskut painaa. Luki, hahmotus,.. Vaikeudet todettu. Jos opinnot keskeytän,mitä tukea voi hakea ennenkin töitä ? Jotain perusteluja, papereita tarvitaan ? Työkkäri, kela ensin, liiton päivärahaoikeus myös.Mihin yhteyttä lopetettua?

Avatar
Vieras

Re: Opinnot jos keskeyttää

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 21 Syys 2020, 21:02

Jos lopettaa opiskelun, niin ensimmäisenä se on ilmoittauduttava työttömäksi työnhakijaksi. Se käy nykyään netin kautta työkkärin sivuilla.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33337
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opinnot jos keskeyttää

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Syys 2020, 10:13

Hei Help00!

Jos keskeytät opinnot, sinun tulee heti ilmoittautua TE-palveluihin työttömäksi työnhakijaksi. Tämän jälkeen voit hakea työttömyyspäivärahaa joko Kelasta tai työttömyyskassasta, jos olet kassan jäsen. Työttömyysetuuden käsittely voi kestää, joten sinun kannattaa hakea myös toimeentulotukea.

Jos opinnoistasi puuttuu enää yksi kurssi, sinun kannattaa vielä keskustella oppilaitoksen kanssa miten saisit opinnot suoritettua loppuun.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi