Tuet ja alan vaihtaminen

Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, kansanopistot ja yksityiset oppilaitokset. Opintoraha ja opintolaina. Minkä ikäisenä voit saada tukea? Milloin vanhempien tulot vaikuttavat ja miten?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
vieras1009

Tuet ja alan vaihtaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja vieras1009 » 26 Loka 2020, 01:27

Aloitin opiskelun ammattikoulussa tämän vuoden elokuussa ja nostin syksyn aikana opintolainan koko lukukauden ajalta. Olen myöhemmin ajatellut alan vaihtoa, mutta haluaisin ensin tietää, saanko hakea toiselle alalle uuden opintotuen sekä -lainan? Vaikuttaako töiden teko opiskelun aikana myönnettävän lainan määrään?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33853
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Tuet ja alan vaihtaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 26 Loka 2020, 15:59

Hei!
Tarkoitatko sitä, että voitko saada uudelleen opintolainaa tälle syksylle? Se ei ole mahdollista. Olet jo nostanut koko tämän syksyn lainan. Kun vaihdat uusiin opintoihin, opintotuki tarkistetaan. Tuen maksaminen jatkuu, jos uudetkin opinnot ovat päätoimisia ja lainatakaus jatkuu samalle ajalle kuin uusi opintotukipäätös tehdään.
Kela ei tutki tulojasi, kun sinulle myönnetään opintotukea tai siihen kuuluvaan opintolainan valtiontakausta. Sinun pitää itse perua tai palauttaa opintotukea, jos vuositulorajasi ylittyy. Vuosituloraja on kalenterivuosikohtainen ja se riippuu siitä, moneltako kuukaudelta saat opintotukea kalenterivuoden aikana. Lisätietoa on nettisivuillamme: www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot
Ystävällisin terveisin Reeta | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi