Työttömyysetuus ja avoin amk

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
hankala_tilanne

Työttömyysetuus ja avoin amk

Lukematon viesti Kirjoittaja hankala_tilanne » 26 Marras 2020, 21:18

Hei, minulla on mahdollisesti hankala tilanne edessä talven aikana. Olen tällä hetkellä töissä ja opiskelen avoimessa AMK:ssa. Olen ollut työttömänä joitain vuosia sitten, ruennut opiskelemaan omaehtoisesti työttömyysetuudella tuettuna (24kk täynnä), tehnyt sen jälkeen töitä ja jatkanut opintoja. Opinto-oikeuteni tuli kuitenkin täyteen ennen kuin kerkesin valmistua, hain uudelleen kouluun, mutta en tullut valituksi. Opinnoit joita nyt suoritan työn ohessa avoimessa AMK:ssa ovat toiselta teknilliseltä alalta, mitä aiemmin opiskelin omaehtoisella työttömyyysetuudella. Työtilanne alallani on tällä hetkellä huonohko, ja pelkään lomautusta/irtisanomista.
Olenko oikeutettu työttömyysturvaan jos jatkan avoimen amk:n opintoja jos minut irtisanotaan? Tiedän, etten voi opiskella enää omaehtoisella työttömyysetuudella, kun aika on täyttynyt. Onko mahdollista tilanteessani, että putoan ns. tyhjän päälle?

Kiitos paljon avuista jo etukäteen!

Avatar
Vieras

Re: Työttömyysetuus ja avoin amk

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 26 Marras 2020, 21:23

Työttömyyseturvasta päättää edelleen Te-toimisto,ei kela.Joten ole yhteydessä te-toimistoon joka tekee lausunnon kelaan oikeudesta työttömyysetuuteen.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15831
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työttömyysetuus ja avoin amk

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 27 Marras 2020, 09:41

Hei hankala_tilanne!

TE-palvelu tosiaan selvittää, olisiko sinulla oikeus työttömyysetuuteen. He antavat asiasta lausunnon ja sen perusteella Kela tai työttömyyskassa antaa päätöksen työttömyysetuudesta. Sinun kannatata siis olla yhteydessä TE-palveluun.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi