Maksaako Kela korkoa?

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
ViMi13
Viestit:1
Liittynyt: 23 Tammi 2021, 01:25

Maksaako Kela korkoa?

Lukematon viesti Kirjoittaja ViMi13 » 23 Tammi 2021, 01:32

Case muutoksenhaku. Kela hylkää asiakkaan hakemuksen. Asiakas valittaa kielteisestä päätöksestä. Kela hylkää valituksen, ja se etenee sosiaaliturvan muutoksenhakulautakuntaan. Käsittely kestää 8 kuukautta. Muutoksenhakulautakunta on asiakkaan kannalla, ja palauttaa hakemuksen Kelaan käsiteltäväksi. Kela käsittelee hakemuksen uudelleen. Päätös on myöntävä. Alkuperäisestä, kielteisestä päätöksestä on kulunut 11 kuukautta.

Maksaako Kela päätöksen summalle viivästyskorkoa alkuperäisen päätöksen ja uuden päätöksen väliseltä ajalta?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:11017
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Maksaako Kela korkoa?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 29 Tammi 2021, 09:53

Hei, ViMi13!

Jos etuus myönnetään muutoksenhaun seurauksena, ei Kelalla yleensä ole velvollisuutta maksaa asiakkaalle viivästyskorkoa muutoksenhakuprosessin ajalta. Tästä poikkeuksena ovat eläke- ja vammaisetuudet, joissa viivästyskorotusta voidaan maksaa, jos hakemuksen käsittely viivästyy asiakkaasta riippumattomista syistä. Mahdollinen viivästyskorotus määräytyy viivästysajan ja korkolain mukaisen viivästyskoron mukaan ja sitä ei tarvitse erikseen hakea (ilmoitetaan päätöksessä).

Mukavaa viikonloppua! :)

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi