Silmälasit

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
H4nn3_

Silmälasit

Lukematon viesti Kirjoittaja H4nn3_ » 16 Huhti 2021, 11:35

Hei! Voiko perustoimeentulotukea saada myös lapsen näöntarkastukseen ja silmälaseihin? Haen jälkikäteen tai toimitan laskut kelaan jos mahdollista?

Avatar
Vieras

Re: Silmälasit

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 16 Huhti 2021, 12:19

Voit ostaa optikkoliikkeestä maksusitoumukseen merkittyä hintaa kalliimmatkin silmälasit, mutta Kela korvaa vain sitoumuksen mukaisen hinnan. Maksat siis ylittävän osan itse.

Jos ostat silmälasit ilman maksusitoumusta, silmälasien kustannuksista voidaan huomioida enintään se summa, jonka lasit olisivat maksusitoumuksella tulleet maksamaan Kelan kilpailuttamassa optikkoliikkeessä.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14294
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Silmälasit

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 16 Huhti 2021, 14:41

Hei H4nn3_!

Sinun kannattaa hakea maksusitoumusta lapsen silmälaseihin perustoimeentulotuki hakemuksella. Kirjoita maksusitoumuksen tarpeesta hakemuksen Lisätietoja-kohtaan. Jos maksusitoumus myönnetään, niin se sisältää yleensä myös optikon tekemän näöntarkistuksen. Kirjaa hakemukseen, että milloin mahdolliset edelliset lasit on hankittu ja perustelu sille, miksi uudet lasit tarvitaan.

Kuten vieras kertoikin, niin jos ostat silmälasit ilman maksusitoumusta, niin silmälasien kustannuksista voidaan huomioida enintään se summa, jonka lasit olisivat maksusitoumuksella tulleet maksamaan Kelan kilpailuttamassa optikkoliikkeessä.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi