Aikuisiän opiskelun tuet?

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
alanvaihtaj4

Aikuisiän opiskelun tuet?

Lukematon viesti Kirjoittaja alanvaihtaj4 » 25 Syys 2021, 11:04

Hei,
Olen 28-vuotias ja aloittanut juuri opiskelut yliopistolla. Olen lähiaikoina irtisanoutumassa nykyisestä työstäni, koska molempiin ei riitä aika ja halu vaihtaa ala on suuri. Mitä tukia voin saada? Olen aiemmin suorittanut AMK-tutkinnon, joten opintotukikuukausia ei taida olla paljoakaan jäljellä. Voinko esimerkiksi opiskella työttömyysturvalla vai mitenkä?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36860
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Aikuisiän opiskelun tuet?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 27 Syys 2021, 14:51

Hei, opintotuen osalta sinulla on käytettävissä kaikkiin korkeakouluopintoihin yhteensä enintään 54 tukikuukautta, johon lasketaan mukaan aikaisempiin opintoihisi käyttämäsi tukikuukaudet. Kun olet suorittanut aikaisemmin AMK-tutkinnon, voit käyttää jäljellä olevat tukikuukautesi yliopisto-opintoihisi https://www.kela.fi/opintotukiaika-usei ... luopintoja.

Työttömyysetuudella opiskeleminen edellyttää esimerkiksi sitä, että olet työttömänä työnhakijana TE-palveluissa ja TE-palvelut on todennut koulutustarpeesi https://www.kela.fi/tyollistymista-edis ... imenpiteet. Sinun kannattaa siis selvittää asia TE-palveluissa.

Aikuiskoulutustuki on tarkoitettu työstään opintovapaalla oleville henkilöille. Aikuiskoulutustuen myöntää Työllisyysrahasto, joten katso tarvittaessa tarkemmat myöntämisedellytykset Työllisyysrahaston sivuilta https://www.tyollisyysrahasto.fi/.

Ystävällisin terveisin
Eeva-Maria | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/omakela